Den Haag gaat waterstoftaxi’s

De modellen van Tesla en andere elektrische auto’s staan nog volop in de belangstelling, maar over voertuigen die op waterstof rijden hoor je echter een stuk minder. Al lijkt daar nu verandering in te komen. Zo heeft Den Haag onlangs een aantal waterstoftaxi’s gekocht welke binnenkort als regiotaxi zullen gaan dienen.

Den Haag investeert in waterstoftaxi’s

Gemeente Den Haag heeft onlangs flink geïnvesteerd in emissievrij vervoer. Er gaan namelijk 35 Toyota Mirai’s als taxi in de stad rondrijden. Opvallend is dat het hier gaat om voertuigen die op waterstof rijden.

De auto’s zullen voor regiotaxi gaan rijden en maken onderdeel uit van het WMO-vervoer. Dit is bedoelt om mensen te vervoeren welke zelf geen lange afstand kunnen afleggen, bijvoorbeeld vanwege een handicap. Er wordt jaarlijks door zo’n 15.000 mensen van dit soort vervoer gebruik gemaakt.

Het aanschaffen van deze waterstoftaxi’s heeft als gevolg dat Den Haag nu de grootste vloot aan dergelijke voertuigen van Nederland heeft. Dit terwijl er in Parijs al zo’n 100 Toyota Mirai’s als taxi zijn ingezet.

Waterstof vs Elektrisch

Er zijn volgens Toyota veel voordelen aan het gebruiken van waterstof. Een dergelijke auto is bijvoorbeeld zeer snel opgeladen, terwijl dit bij een elektrisch model een stuk langer duurt. Tevens is de brandstof 100% emissievrij, aangezien de uitstoot alleen uit water zal bestaan. Met name voor auto’s welke vele kilometers per dag rijden zou waterstof voordelig zijn.

Tevens lijkt de consument nog maar weinig interesse te hebben in waterstofauto’s. Dit kan te maken het met het feit dat er in Nederland nog maar twee modellen beschikbaar zijn. Naast het eerdergenoemde voertuig van Toyota heeft ook Hyundai een eigen waterstofauto.

Er gaan in de toekomst echter ook elektrische voertuigen komen die op waterstof rijden. Een voorbeeld hiervan is de Hyundai NEXO

lind gekoppeld worden aan een wagen met 400 pk vermogen? Dat Bernard en Mira en topdag beleefden, moeten we niet benadrukken. Krachtpatser Jaguar I-PACE scheurt met een dubbele elektrische motor als een beest over de baan, en moeten we het nog herhalen: zonder ook maar een grammetje CO2 uit te stoten.

Hij was op zoek naar een sportieve, krachtige en comfortabele luxewagen, die niets uitstoot. Zij wilt vooral een duurzaam exemplaar, en is gefascineerd door leuke gadgets en slimme technologie in een wagen. Hun match made in heaven? De gloednieuwe Jaguar I-PACE.

De eerste elektrische SUV van het Britse Jaguar reeg in een halfjaar tijd al 66 internationale awards aan elkaar. De I-PACE werd tijdens het autosalon van New York uitgeroepen tot European Car of the Year, World Car of the Year, kreeg de titel Electric Vehicle of the Year van ‘Top Gear’, mag zich de World Green Car noemen en werd gelauwerd tijdens talloze Europese prijsuitreikingen.

Maar hoe komt zo’n prijsbeest tot stand? “We begonnen van een wit blad papier, en creëerden een nieuw ijkpunt: ’s werelds beste elektrische auto en een échte Jaguar”, zei Ralf Speth, CEO van de Jaguar Land Rover-groep, toen de I-PACE in New York de prijs voor de World Car of the Year in ontvangst mocht nemen.

.

 

Taxi Utrecht

Een taxirit van Goedkope Taxi Utrecht is niet alleen goedkoop, maar ook snel! Onze chauffeurs krijgen de opdracht om de snelste route te kiezen, zodat u als klant zo snel mogelijk op uw bestemming komt. Een taxi reserveren is binnen 1 minuut gedaan. Bel 030 – 227 35 77 of vul dit contactformulier in en reserveer uw taxi utrecht. Een goedkope taxi eserveren is nog nooit zo makkelijk geweest!

Tag: Tweedehands auto