Taxibus Den Haag

Het wmo-vervoer in Den Haag gaat per 1 juni verder onder de nieuwe naam AV 070. Op de genoemde datum neemt Noot het vervoer over van Connexxion.

Die laatste heeft het wmo-vervoer in Den Haag de afgelopen vier jaar voor zijn rekening genomen. Connexxion nam in 2015 het werk over van HTM. Op de aanbesteding voor de komende jaren schreven vier partijen in, waar Noot als winnaar uit tevoorschijn kwam. De opdracht kent een vaste looptijd van twee jaar en drie maanden. Daarna kan er nog twee keer met een jaar worden verlengd, tot en met uiterlijk 31 augustus 2023.

Aanvullend vervoer

De gemeente Den Haag meldt dat Noot ook het personeel van Connexxion overneemt voor deze opdracht. Bij een nieuwe vervoerder hoort ook een nieuwe naam. Per 1 juni verdwijnt de naam Taxibus. Inwoners van de gemeente konden suggesties doen voor de nieuwe naam, met AV 070 als resultaat. AV staat voor aanvullend vervoer, 070 voor het netnummer van Den Haag. Jaarlijks maken er zo’n 15.000 mensen gebruik van dit wmo-vervoer, dat voor een flink deel met elektrische personenauto’s zal worden verzorgd.

Voorziening

Wethouder Kavita Parbhudayal: “De Taxibus is een bekend begrip in Den Haag. Toch past deze voorziening een nieuwe naam. Want het is geen echte taxi, maar een voorziening waarbij mensen samen worden vervoerd en dus op verschillende plaatsen worden opgehaald. In Den Haag moet iedereen de zorg krijgen die hij of zij nodig heeft. Samen zorgen we ervoor dat iedereen in Den Haag mee kan doen.”

Heeft u een AV 070-pas? Reserveer dan een rit met AV 070. Dit kan online of via de telefoon. Wilt u uw rit afzeggen? Geeft dit op tijd door. Dit kan op zijn laatst 2 uur voor vertrek.

Sinds 1 juni 2019 verzorgt het bedrijf Noot het Wmo-vervoer in opdracht van de gemeente. De naam Taxibus is veranderd naar AV 070: Aanvullend Vervoer 070. Alle gebruikers van de Taxibus hebben rond 20 mei 2019 persoonlijk bericht ontvangen en een nieuwe pas gekregen. De Taxibuspassen zijn per 1 juni 2019 vervallen. U kunt het telefoonnumer 0900 – 0345 blijven gebruiken om te reserveren.

Taxi Utrecht

Een taxirit van Goedkope Taxi Utrecht is niet alleen goedkoop, maar ook snel! Onze chauffeurs krijgen de opdracht om de snelste route te kiezen, zodat u als klant zo snel mogelijk op uw bestemming komt. Een taxi reserveren is binnen 1 minuut gedaan. Bel 030 – 227 35 77 of vul dit contactformulier in en reserveer uw taxi utrecht. Een goedkope taxi eserveren is nog nooit zo makkelijk geweest!

Tag: Tweedehands auto